Radiokanava lähellä sinua
Suomessa, Espanjassa ja maailmalla

           

 

 

Nettiradio kuuntele tästä

Suomen jääkiekkomaajoukkueessa on kaksi erittäin mielenkiintoista nimeä, joita lätkäfanien kannattaa seurata.
 
Jokereiden KHL-maalitykki Eeli Tolvanen ja HIFK:n laadukas puolustaja Miro Heiskanen kuuluvat tuoreeltaan julkistetun Suomen

jääkiekkojoukkueen mielenkiintoisimpiin nimiin Karjala-turnauksessa. 

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki  vahvisti, että molemmat taistelevat tosissaan myös paikoista talven olympialaisissa.

- He eivät olisi muuten tässä joukkueessa. Kaikilla on realistinen mahdollisuus. Viime kaudella oli kilpailukalenterinkin takia Euro Hockey Tourilla 15 ensikertalaista. Emme ota Heiskasta ja Tolvasta mukaan sen takia, että saisimme heille vain ensimmäiset A-maaottelut. He ovat taistelemassa paikoista olympiajoukkueessa, Marjamäki sanoi.
 Marjamäki pitää Tolvasen ja Heiskasen ominaisuuksista.
 - Tolvanen on kokonaisvaltainen pelaaja, joka on erinomainen maalintekijä ja hyvä syöttäjä. Hänellä on erinomainen liuku luistelussa. Kun noin nuori pelaaja pystyy pelaamaan tuolla tasolla tuossa tahdissa illasta toiseen, niin se kertoo jostain poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, hän sanoo.
 - Miro Heiskaselle tuli ikävä loukkaantuminen, mutta kun katsoo hänen luisteluaan, niin se on eri tasolla kuin monella muulla. Hän osallistuu hyökkäyksiin ja selviytyy kiekon kanssa paineen alla. Hänellä on hyvä pitkä maila ja hän on vahva kaksinkamppailuissa. Hän on saanut lisää jämäkkyyttä.
 Alle 20-vuotiaiden päävalmentaja Jussi Ahokas hyväksyy täysin Heiskasen ja Tolvasen A-maajoukkuekutsun, vaikka Nuoret Leijonat pelaakin samaan aikaan ensi viikolla omaa turnaustaan.
 Tolvanen ja Heiskanen ovat Nuorten Leijonien tärkeimpiä pelaajia vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa, mutta he ehtivät hyvin joukkueen leirityksiin mukaan joulukuussa.
 - Jos pelaaja mahtuu A-maajoukkueeseen, hän menee A-maajoukkueeseen. Tämä on vielä viimeinen näytönpaikka, kun A-maajoukkue pystyy katsastamaan heidät kansainvälisiin peleissä. Sehän on vain mahtava asia, että meiltä nousee tuollaisia nuoria pelaajia, jotka pääsevät noin koviin turnauksiin.
 - Molemmat ovat vielä sellaisia poikia, että he saavat tuosta vain lisää virtaa. On tärkeää A-maajoukkueelle ja pojillekin, että he pääsevät tosissaan kisaamaan olympiapaikasta. He ovat näyttönsä antaneet alle 20-vuotiaita ajatellen, sanoo Ahokas.
 Suomen runko koostuu suurelta osin KHL-pelaajista. Nyt valittiin kolme maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 15 hyökkääjää. Osa heistä pelaa ensi viikon turnauksessa kaksi, osa kolme peliä. Marjamäki suunnittelee kasaavansa viisi ketjua, jotka pitää yhdessä, mutta puolustajista ei koota viittä paria.
 Joukkue kokoontui suureksi osaksi tiistaina, mutta osa pelaajista tulee joukkueeseen myöhemmin. Tähän syynä ovat maanantaina KHL-ottelut ja CHL:n otteluohjelma, joka piti Tapparan Niko Mikkolan seuransa riveissä vielä tiistaina.
 Päävalmentaja saa nälkäisen ryhmän Helsingin turnaukseen.
 - Motivaatio olympialaisia kohtaan on kova. Jokainen voi kuvitella, että urheilija kuoppaa jo
olympiaunelman, ja yhtäkkiä se aukeaakin Euroopassa pelaaville suomalaispelaajille.
 - Yhdet Sotshin kisat kokeneena voin sanoa, että sen hengen ja fiiliksen tajuaa vasta sitten. Varmasti yritämme muurata tämän pyramidin pohjan ydinryhmän kanssa mahdollisimman valmiiksi, Marjamäki sanoo.

Lisää artikkeleita......

Vaalit

      Suomalainen Hammaslääkärisi Aurinkorannikolla
                  Avenida de los Boliches 80
                        29640 Fuengirola
                        Puh. 952 476 662
 

 

 

 

Kuuntele tietokoneella sivustollaSuomenkieliset Radiot puhelimeesi 

 

AUTONvaraosat24.fi

Livekamera Fuengirola